Великобритания е готова да предостави допълнителна военна помощ на Украйна през

...
Великобритания е готова да предостави допълнителна военна помощ на Украйна през
Коментари Харесай

Лондон праща допълнителна военна помощ на Украйна през следващите дни

Великобритания е подготвена да даде спомагателна военна помощ на Украйна през идващите дни. Това написа английският министър председател Борис Джонсън в " Туитър " след диалога с украинския президент Володимир Зеленски.

Обединеното кралство няма да се спре пред нищо, с цел да подсигурява на украинците ресурсите, от които се нуждаят, с цел да защитят страната си от продължаващата съветска офанзива, написа министър председателят.

Украинците имат смелостта на лъв. Обединеното кралство стои непоколебимо с народа на Украйна, заявява Джонсън.

Припомняме, че Джонсън и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обсъдиха по-рано усилване на военната и икономическа поддръжка за Украйна, както и нуждата да се постави завършек на зависимостта на Запада от съветския нефт и газ.

Лондон до момента разгласи, че изпраща на Киев висококачествено военно съоръжение на стойност 100 млн. паунда, 120-те бронирани машини и новите противокорабни ракетни системи.

Обединеното кралство разгласи, че създава проект за изпращане на Украйна бронирани машини като Mastiff или Jakal, които могат да се употребяват за разследващи и далечни патрули.

Освен оръжие, Лондон отпусна и $500 млн. на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР